Так вже повелося, що солянка – ідеальне блюдо для чоловіків: густий, наваристий суп здатний наситити будь-якого. Пропонуємо класичний рецепт приготування цієї страви, з ним господиня доб’ється поставленої мети без особливих зусиль і без витрачання зайвого часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Бульйон з яловичини – 2,5 л.
  • Яловичина (варена) – 400 гр.
  • М’ясо (різних видів) – 300 гр.
  • Сосиски – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лимон – 1 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • огірковий Розсіл – 1 склянка
  • Оливки – 1 склянка
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солянки за класичним рецептом? Цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити на оливковій олії до прозорості. Додати томатну пасту, тушкувати 5 хвилин. Солоні огірки нарізати соломкою, закип’ятити в каструлі огірковий розсіл, викласти туди нарізані огірки, варити близько 5 хвилин.

варену Яловичину, різні види м’яса нарізати соломкою, а сосиски – кружечками. У глибокій каструлі довести до кипіння яловичий бульйон, додати до нього томатну пасту з цибулею, огірковий розсіл з огірками і м’ясну нарізку. Варити 10 хвилин. Потім додати маслини або оливки, каперси і сосиску, варити ще 10 хвилин.

Потім зняти солянку з вогню, настоятися хвилин 15. В цей час зрізати шкірку з лимона, нарізати його кружечками, витягти кісточки. Готову класичну солянку розлити по порційних тарілках, додати лимон і за бажанням сметану. приємного апетиту!

Солянка без огірків Солянка з яловичиною Солянка збірна м'ясна класична солянка М'ясна збірна без картоплі