Так вже повелося, що солянка – ідеальне блюдо для чоловіків: густий, наваристий суп здатний наситити будь-якого. Пропонуємо класичний рецепт приготування цієї страви, з ним господиня доб’ється поставленої мети без особливих зусиль і без витрачання зайвого часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Бульйон з яловичини – 2,5 л.
- Яловичина (варена) – 400 гр.
- М’ясо (різних видів) – 300 гр.
- Сосиски – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лимон – 1 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- огірковий Розсіл – 1 склянка
- Оливки – 1 склянка
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Каперси – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки за класичним рецептом? Цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити на оливковій олії до прозорості. Додати томатну пасту, тушкувати 5 хвилин. Солоні огірки нарізати соломкою, закип’ятити в каструлі огірковий розсіл, викласти туди нарізані огірки, варити близько 5 хвилин.
варену Яловичину, різні види м’яса нарізати соломкою, а сосиски – кружечками. У глибокій каструлі довести до кипіння яловичий бульйон, додати до нього томатну пасту з цибулею, огірковий розсіл з огірками і м’ясну нарізку. Варити 10 хвилин. Потім додати маслини або оливки, каперси і сосиску, варити ще 10 хвилин.
Потім зняти солянку з вогню, настоятися хвилин 15. В цей час зрізати шкірку з лимона, нарізати його кружечками, витягти кісточки. Готову класичну солянку розлити по порційних тарілках, додати лимон і за бажанням сметану. приємного апетиту!
Солянка без огірків Солянка з яловичиною Солянка збірна м'ясна класична солянка М'ясна збірна без картоплі