Солянка – ситне перша страва, основу якого складають різні копченості та соління. Існує безліч варіантів її приготування, відмінних за складом продуктів, способом готування і подачі. За цим рецептом солянка буде зварена в казані.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яловичина – 300 гр.
  • Копчені реберця – 150 гр.
  • Куряче філе – 150 гр.
  • Огірки солоні – 3 – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • огірковий Розсіл – 1 склянка
  • Гриби солоні – 200 гр.
  • Помідори консервовані – 500 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт приготування солянки в казані смачний! Яловиче і куряче м’ясо помийте і наріжте невеликими шматочками. Відокремте м’ясо від ребер і наріжте його соломкою.

Солоні огірки наріжте соломкою, гриби – тонкими скибочками. З лука зніміть піну і наріжте півкільцями. Томати у власному соку подрібніть в блендері.

Поставте казан на вогонь, розігрійте в ній масло і викладіть половину яловичини, злегка обсмажте його.

Через кілька хвилин додайте в казан куряче м’ясо і продовжуйте смажити.

Покладіть до м’яса цибулю і смажте всі вміст до прозорості лука.

Викладіть в казан томатну масу, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин.

Наступним кроком додайте решту яловичини, огірки, гриби і розсіл, перемішайте. Влийте гарячу воду.

Покладіть в суп м’ясо копчених реберець і варіть солянку 30 хвилин.

За 5-7 хвилин до готовності додайте в суп рубану зелень, нарізані маслини, сіль і спеції за смаком.

Готову солянку подавайте зі сметаною і часточками лимона.

Приємного апетиту!

Грибний суп Солянка без капусти Солянка з грибами Солянка з маслинами Солянка з яловичиною Солянка на курячому бульйоні