Відомо не мало десертів, основу яких становить заварне тісто. Одні з найбільш популярних – профітролі і еклери. Створення цих шедеврів кондитерського мистецтва приписують французам.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 180 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Яйце – 3 – 6 шт.
Процес приготування:
Як приготувати заварне тісто класичне для профітролей і еклерів? У каструлю влийте воду і покладіть вершкове масло, поставте на вогонь. Масло має повністю розтанути, потім доведіть вміст каструлі до кипіння.
Як тільки масляна маса закипить, додайте просіяне борошно і швидкими рухами перемішайте інгредієнти.
Продовжуйте замішувати тісто на середньому вогні, поки воно не стане повністю однорідним і не почне приставати до стінок каструлі.
Тісто остудіть і починайте по одному вводити яйця. По мірі змішування тісто стає більш гладким.
Вимішуйте тісто до потрібної консистенції, воно повинно тримати форму і не розтікатися. Тісто відразу викладайте на деко з допомогою кондитерського мішка з насадкою.
Приємного апетиту!
Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах