Відомо не мало десертів, основу яких становить заварне тісто. Одні з найбільш популярних – профітролі і еклери. Створення цих шедеврів кондитерського мистецтва приписують французам.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 180 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Яйце – 3 – 6 шт.

Процес приготування:

Як приготувати заварне тісто класичне для профітролей і еклерів? У каструлю влийте воду і покладіть вершкове масло, поставте на вогонь. Масло має повністю розтанути, потім доведіть вміст каструлі до кипіння.

Як тільки масляна маса закипить, додайте просіяне борошно і швидкими рухами перемішайте інгредієнти.

Продовжуйте замішувати тісто на середньому вогні, поки воно не стане повністю однорідним і не почне приставати до стінок каструлі.

Тісто остудіть і починайте по одному вводити яйця. По мірі змішування тісто стає більш гладким.

Вимішуйте тісто до потрібної консистенції, воно повинно тримати форму і не розтікатися. Тісто відразу викладайте на деко з допомогою кондитерського мішка з насадкою.

Приємного апетиту!

Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах