На початку 20 століття еклери і профітролі подавали на десерт на званих вечерях при дворі. З часом це ласощі стало загальнодоступним. Зараз його можна приготувати навіть у домашніх умовах.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати заварне тісто на маргарині для профітролей і еклерів, в каструлю влийте воду, покладіть розм’якшений маргарин і сіль. Поставте каструлю на середній вогонь.

Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння.

Після цього зніміть каструлю з вогню і додайте просіяне борошно. Перемішайте інгредієнти, стежте за тим, щоб не утворювалися грудки.

Потім знову поставте каструлю на повільний вогонь і перемішуйте тісто, поки воно не стане гладким і однорідним. Далі тісто остудіть і по одному додайте яйця, вмішайте їх в тісто.

Готове тісто виходить гладким і досить густим, щоб не розтікатися на деку.

Приємного апетиту!

Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах