Апетитне святкове блюдо, яке зовсім нескладно приготувати, хоча воно і зажадає трохи терпіння. Найкраще для печінкового торта вибирати курячу печінку. Вона не гірчить, а значить не зіпсує смак страви. Для начинки – підійдуть будь-які продукти, гриби, перець, помідори. Але в цьому рецепті будемо використовувати класичний варіант – майонез і пасеровані цибулю і моркву.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 600 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 300 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка для прикраси
  • Сіль – за смаком
  • Борошно – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування класичного печінкового торта з курячої печінки? Печінку ретельно промиваємо водою і прибираємо ножем всі залишки жовчного міхура і білу плівку, щоб не зіпсувати ними смак страви. Ріжемо на кілька шматочків.

Викладаємо шматочки печінки в глибоку миску і додаємо до них 3 яйця. Відправляємо до інгредієнтів сметану і борошно.

Все добре подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо сіль, приблизно 0,5 ч. л. і ще раз все перемішуємо.

Тепер будемо випікати печінкові коржі і сковороді, змазаній рослинною олією. Її краще заздалегідь розігріти, щоб коржі не пригоріли. Одного цілого ополоника повинно вистачити на один корж. Виливаємо на сковороду і розрівнюємо по її поверхні. Обсмажуємо до появи рум’яного верху. Перевернемо і обсмажимо з зворотного боку.

Підготуємо начинку. Для цього очистимо цибулини від лушпиння і дрібно поріжемо їх кубиками.

А моркву можна натерти на крупну тертку.

Пасеруємо цибулю і моркву до золотистого відтінку. Посолити овочі і перемішаємо. За бажанням можна додати перець.

Решту курячі яйця відваримо круто.

Часник видавлюємо через прес і змішати з майонезом в невеликій чаші.

Коли всі коржі пожарены, можна збирати торт. Кладемо перший корж на тарілку, змащуємо його майонезом (приблизно 1 ст. л.), потім рівномірно розподіляємо частину овочевої засмажки, так щоб її вистачило на всі коржі. Перекриваємо наступним коржем і повторюємо весь процес. Так потрібно робити, поки весь торт не буде зібраний. Потім ретельно промазуємо верхівку і боки майонезом і прикрашаємо все яєчними жовтками і зеленню.

Приємного апетиту!

Печінковий торт без молока Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт зі сметаною Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з курячої печінки Торти