Плов з куркою по класичному рецепту в каструлі на плиті виходить ароматним і поживним. Яскраве страву можна приготувати в каструлі. Подавайте частування до домашнього обіду. Порадуйте близьких приємним пряним смаком!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 2 склянки
  • Курка – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – 30 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Для того щоб приготувати класичний плов з куркою в каструлі на плиті, підготуємо продукти. Для страви підійде будь-яку частину курки.

Куряче м’ясо обробляємо на невеликі шматки. Шкірку знімати не обов’язково.

У каструлю наливаємо олію і занурюємо шматочки м’яса. Готуємо 5 хвилин на помірному вогні.

В цей час підготуємо овочі. Морква розбираємо на дрібні брусочки.

Ріпчасту цибулю подрібнюємо.

Відправляємо овочі в каструлю.

Сюди ж додаємо сіль і приправу. По центру розміщуємо головку часнику.

Вливаємо до інгредієнтів холодну воду.

Тримаємо вміст на слабкому вогні 20 хвилин.

В цей час промиваємо рис, поки вода після нього не буде прозорою.

Кладемо рис в каструлю. Заливаємо водою.

Тушкуємо ще 20 хвилин.

Готовий плов знімаємо з плити і розмішуємо.

Розкладаємо смачне частування по тарілках і подаємо до столу!

Пісний плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з курки з рисом Плов з куркою і часником Плов з м'ясом