Плов з куркою по класичному рецепту в каструлі на плиті виходить ароматним і поживним. Яскраве страву можна приготувати в каструлі. Подавайте частування до домашнього обіду. Порадуйте близьких приємним пряним смаком!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 2 склянки
- Курка – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – 30 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати класичний плов з куркою в каструлі на плиті, підготуємо продукти. Для страви підійде будь-яку частину курки.
Куряче м’ясо обробляємо на невеликі шматки. Шкірку знімати не обов’язково.
У каструлю наливаємо олію і занурюємо шматочки м’яса. Готуємо 5 хвилин на помірному вогні.
В цей час підготуємо овочі. Морква розбираємо на дрібні брусочки.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо.
Відправляємо овочі в каструлю.
Сюди ж додаємо сіль і приправу. По центру розміщуємо головку часнику.
Вливаємо до інгредієнтів холодну воду.
Тримаємо вміст на слабкому вогні 20 хвилин.
В цей час промиваємо рис, поки вода після нього не буде прозорою.
Кладемо рис в каструлю. Заливаємо водою.
Тушкуємо ще 20 хвилин.
Готовий плов знімаємо з плити і розмішуємо.
Розкладаємо смачне частування по тарілках і подаємо до столу!
Пісний плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з курки з рисом Плов з куркою і часником Плов з м'ясом