Розсипчастий плов з куркою в казані на плиті простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців!. Кулінарна ідея підходить для обідів і вечерь. Оцініть цікавий рецепт, завдяки якому ви отримаєте ароматне і розсипчасте блюдо.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Рис білий – 4 склянки
  • Курка – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Зіра – 0,5 ст. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Часник – 2 головки
  • Айва – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Готувати розсипчастий плов з куркою в казані на плиті просто!Промиваємо курку і розділяємо її на невеликі частини.

Чистимо моркву і нарізаємо її тоненькими брусочками.

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

Айву можна розділити на чотири частини. Видаляємо серцевину.

З головок часнику прибираємо тільки верхню лушпиння.

Ставимо казан на плиту. Вливаємо в нього рослинне масло і викладаємо спочатку цибулю.

Через пару хвилин додаємо курку і моркву. Вливаємо трохи води і додаємо сіль. Готуємо близько 10 хвилин.

В цей час промиваємо рис. Проста процедура зробить готовий продукт більш розсипчастим.

Повертаємося до казану. Сюди додаємо головки часнику, стручок гострого перцю і всі інші спеції, крім куркуми. Розмішуємо і готуємо на повільному вогні ще 10 хвилин.

Далі додаємо айву і куркуму, всипаємо рис і заливаємо продукти кип’яченою водою.

Закриваємо кришкою і тушкуємо близько 30 хвилин.

Після готовності, даємо страві трохи настоятися і тільки потім перемішуємо його.

Готово! Розсипчастий плов з куркою можна викладати на тарілки і подавати до столу!

Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані на плиті Плов з круглозерним рисом Плов з куркою Плов з куркою в казані на плиті Плов з куркумою Розсипчастий плов з куркою