Ароматне блюдо зі східним колоритом. По класичному рецепту плов готується саме в казані. У такому посуді з товстими стінками м’ясо виходить м’яким, а рис – розсипчастим. Цей рецепт не потребує від вас особливих зусиль, але плов вийде неймовірно смачним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 600 гр.
  • Свинячий жир – 100 гр.
  • Рис білий – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування класичного плову з свинини в казані? Свинину промийте, очистіть від плівок, наріжте кубиками. Свинячий жир дрібно наріжте.

Цибулю і моркву очистіть і промийте. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – соломкою.

В казан викладіть свинячий жир і розтопіть його на середньому вогні. Потім додайте цибулю, смажте його 4-5 хвилин. Далі викладіть моркву, продовжуйте смажити 7-10 хвилин.

Потім викладіть в казан м’ясо і смажте 10 хвилин. Далі всипте зіру, посоліть і влийте таку кількість води, щоб вона повністю покрила засмажку. Доведіть вміст казана до кипіння. Накрийте казан кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте 40 хвилин.

Після цього додайте промитий рис. Влийте воду, щоб вона була вище рису на 1-2 пальця. Втопіть в рисі головку часнику.

Спочатку на сильному вогні доведіть рис до кипіння, потім накрийте кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні 30 хвилин. Перед подачею дайте страві настоятися 10-15 хвилин.

Смачного!

Плов в казані Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані Плов зі свининою в казані на плиті Розсипчастий плов зі свининою Узбецький плов в казані