Ароматне блюдо зі східним колоритом. По класичному рецепту плов готується саме в казані. У такому посуді з товстими стінками м’ясо виходить м’яким, а рис – розсипчастим. Цей рецепт не потребує від вас особливих зусиль, але плов вийде неймовірно смачним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 600 гр.
- Свинячий жир – 100 гр.
- Рис білий – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Морква – 400 гр.
- Сіль – за смаком
- Зіра – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування класичного плову з свинини в казані? Свинину промийте, очистіть від плівок, наріжте кубиками. Свинячий жир дрібно наріжте.
Цибулю і моркву очистіть і промийте. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – соломкою.
В казан викладіть свинячий жир і розтопіть його на середньому вогні. Потім додайте цибулю, смажте його 4-5 хвилин. Далі викладіть моркву, продовжуйте смажити 7-10 хвилин.
Потім викладіть в казан м’ясо і смажте 10 хвилин. Далі всипте зіру, посоліть і влийте таку кількість води, щоб вона повністю покрила засмажку. Доведіть вміст казана до кипіння. Накрийте казан кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте 40 хвилин.
Після цього додайте промитий рис. Влийте воду, щоб вона була вище рису на 1-2 пальця. Втопіть в рисі головку часнику.
Спочатку на сильному вогні доведіть рис до кипіння, потім накрийте кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні 30 хвилин. Перед подачею дайте страві настоятися 10-15 хвилин.
Смачного!