Салат «Соняшник» – це блюдо не тільки смачне, але і красиве. За класичним рецептом він готується з м’ясом курки, кукурудзою і чіпсами. Салат викладається шарами, які промащуються майонезом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 400 гр.
- Кукурудза консервована – 400 гр.
- Сир – 200 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Яйце – 300 гр.
- Маслини – 50 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Чіпси – 60 гр.
Процес приготування:
Готувати класичний салат «Соняшник» з чіпсами і кукурудзою легко! Куряче філе помийте, перекладіть в каструлю, залийте його водою і поставте варитися. Потім м’ясо остудіть і наріжте кубиками. На плоске блюдо викладіть м’ясний шар, змащуємо його майонезом.
Моркву зваріть в мундирі, остудіть і очистіть. Натріть моркву на крупній тертці і викладіть поверх курки, шар також змастіть майонезом.
Печериці промийте, наріжте скибочками і обсмажте на олії до рум’яного кольору. Остудіть гриби і сформуйте з нього наступний шар, нанесіть зверху майонез.
Далі зробіть шар тертого сиру і майонезу.
Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці і викладіть їх наступним шаром, змащуємо його майонезом. Потім покладіть консервовану кукурудзу. Поверх кукурудзи посипте подрібнений жовток і викладіть половинки маслин. Завершіть салат «Соняшник» чіпсами.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і кукурудзою Салат з куркою, грибами і чіпсами Салат з куркою, грибами, кукурудзою і огірком Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салати з куркою і грибами