Ваша дитина не хоче пити молоко? Приготуйте молочний коктейль з полуницею, і це питання буде вирішено. Всього 15 хвилин і корисний, смачний, поживний напій в домашніх умовах готовий. Радуйте дітей і насолоджуйтеся самі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Молоко сухе (за бажанням) – 1 ст. л.
  • Морозиво (полуничне) – 500 гр.
  • Для прикраси: –
  • Вершки збиті – за бажанням

Процес приготування:

Для приготування коктейлю з полуниці і морозива в домашніх умовах можна використовувати як свіжу, так і заморожену полуницю. Якщо ви вирішите використовувати свіжу полуницю, то час приготування збільшиться на годину, так як її доведеться підморозити.

Якщо ви використовуєте заморожену полуницю, то відразу покладіть ягоди в чашу для блендера і додайте до них цукор і ванілін. Якщо ж ви використовуєте свіжу полуницю, то помийте її, переберіть, видаляючи плодоніжки, просушіть на паперових рушниках. Потім тонко наріжте, так полуниця швидше промерзне в морозильній камері. Покладіть шматки полуниці в миску, посипте цукром і ваніліном. Перемішайте і відправте в морозилку на годину. Після закінчення години дістаньте підморожені ягоди і помістіть в чашу блендера. До полуниці додайте молоко, приблизно три чверті склянки. Збивайте, поки в молочно-полуничною масі не залишиться шматочків ягід.

Всипте в полуничну масу сухе молоко. Воно дозволить зробити коктейль більш густим і додасть йому вершковий смак. Збивайте масу до однорідності. Якщо у вас немає сухого молока, то цей крок можна пропустити.

Настав час додати морозиво. Ви можете експериментувати зі смаками використовуваного морозива. Полуничне дозволить коктейлю стати дійсно супер-полуничним, однак вершкове і ванільне також відмінно підійде. Після додавання морозива продовжуйте збивати коктейль відразу імпульсно, а потім увімкніть блендер на 2-3 хвилини. Якщо коктейль виходить дуже густим і важко збивається, то влийте молоко, що залишилося.

Для подачі молочного коктейлю можна попередньо охолодити склянки в морозильній камері і заповнити їх коктейлем відразу ж після вилучення з холоду. Це дозволить нашому напою довше залишатися прохолодним.

При бажанні, прикрасьте полуничний молочний коктейль з морозивом збитими вершками і свіжими ягодами полуниці. Відразу ж подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Молочний коктейль