Швидкий і легкий напій, який можна подавати на святковий стіл з десертами, так і просто насолоджуватися їм у спекотні літні дні.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Полуниця – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Ванілін – 5 – 7 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Молоко сухе – 1 ст. л.
  • Морозиво – 500 гр.
  • Вершки збиті – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування молочного коктейлю з полуницею в блендері. Для приготування коктейлю можна використовувати як свіжу, так і заморожену полуницю. Заморожені плоди просто залиште розморожуватися в друшляку, щоб стікала зайва рідина. Якщо використовуєте свіжі ягоди, то їх необхідно попередньо перебрати і обірвати чашолистки. Полуницю промийте під проточною водою, розкладіть на рушник і просушіть. Наріжте скибочками або часточками і перекладіть в миску. Додайте цукор і ванілін і перемішайте.

Перекладіть ягоди в чашу блендера, залийте трохи більше половини молока і збийте до однорідності, в коктейлі не повинно потрапляти великих шматочків.

Наступним додайте в коктейль сухе молоко. Воно додасть сливочности і насиченості смаку і загустит напій. Збивайте масу до тих пір, поки порошок повністю не розчиниться.

Далі можете зняти чашу блендера і перемішувати інгредієнти вручну, а можете продовжити збивати, це справа смаку, відрізнятися буде тільки підсумкова консистенція. Додайте морозиво і решту молока і збийте або перемішайте з допомогою лопатки до однорідності. Якщо маса виходить занадто густий, додайте ще трохи молока.

Склянки попередньо краще охолодити, прибравши перед початком готування в холодильник або морозильну камеру. Розлийте по ним коктейль, прикрасьте шапочкою зі збитих вершків і свіжих ягід полуниці. Можете також додати тертий шоколад.

Смачного!

Молочний коктейль