Відомо, що червона черемха більш солодка і приємна, ніж чорна, її можна використовувати у свіжому вигляді. Ягоди багаті вітаміном С, зміцнюють імунітет, сприяють омолодженню організму, покращують роботу шлунково-кишкового тракту. У медицині часто використовують плоди, гілки і листя черемхи. Пропоную приготувати компот із червоної черемхи з апельсином.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Черемха червона – 300 гр.
  • Апельсин – 0.33 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода питна – 0.7 – 0.8 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з червоної черемхи з апельсином? Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з червоної черемхи і апельсина. Ягоди ретельно переберіть і викладіть на сито або друшляк, а потім промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Підготуйте банку, ретельно вимийте і стерилізуйте її в духовій шафі, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришку обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7-10 хвилин. Підготовлені ягоди викладіть на дно стерильної банки. Апельсин ретельно вимийте і наріжте півкільцями.

Нарізаний апельсин викладіть в банку з ягодами. Заздалегідь закип’ятіть чайник і залийте банку з фруктами окропом. Накрийте кришкою і залиште приблизно на 30 хвилин настоятися.

Злийте воду з банки в каструлю, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Як тільки вода закипить, всипте необхідну кількість цукрового піску, ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів цукру-піску, знову доведіть до кипіння.

Киплячим сиропом акуратно залийте підготовлену банку. Накрийте банку з компотом кришкою і закрутіть. Переверніть банку з компотом з червоної черемхи з апельсином догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши її теплою ковдрою. Потім переверніть банку та перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компоти