В міру солодкий компот зі свіжих ягід несе в собі краплю літа. Ягоди настоюються в банках і віддають напою свій сік і надають приголомшливий апетитний колір. Готувати компот будемо без стерилізації методом подвійного заливки, так він і стояти буде добре і приготування трохи спрощується.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 4 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот із червоної смородини на зиму просто! Ягоди зніміть з гілки і видаліть великий сміття. Смородину складіть у друшляк і добре промийте під проточною. Залиште в тій же тарі, щоб стекла вода.

Банки добре вимити з содою і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть 10 хвилин. Засипте в банки ягоди.

Закип’ятіть в окремій тарі воду і влийте в банки. Щоб скляна тара не лопнула, покладіть в неї ложку з довгою ручкою і вливайте воду по ній. Накрийте банки кришками і залиште на 1 годину.

Злийте воду з банок назад, в порожню каструлю без ягід. Для зручності скористайтеся спеціальною кришкою з виїмками.

Додайте в кольорову воду цукор, розмішайте і закип’ятіть.

Одразу налити сироп у банки і закрутіть кришками. Банки переверніть догори дном і накрийте ковдрою до абсолютного охолодження на ніч.

Приємного апетиту!

Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини 1 літрових банках Компот із червоної смородини на 2-х літрову банку Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму