Приємно взимку відкрити баночку смачного кисло-солодкого компоту з червоної смородини і насолодитися його смаком. Взимку цей напій особливо актуальне, з огляду на те, що сама ягода містить велику кількість калію, заліза і вітаміну С.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 300 – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 100 – 150 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Рецепт компоту з червоної смородини на 1-літрову банку гранично простий! Ягоди червоної смородини переберіть від гілочок і листочків, помийте і відкиньте на друшляк.

Банку для компоту помийте з содою, стерилізуйте її будь-яким зручним способом.

Кришку прокип’ятіть.

Викладіть на дно банки ягоди.

В каструлі закип’ятіть воду і залийте їй банку, залиште на 15-20 хвилин, за цей час ягоди пустять сік. Потім злийте воду назад в каструлю.

Додайте до соку цукор, на повільному вогні доведіть сироп до кипіння.

Гарячим сиропом залийте банку до верху.

Банку з компотом щільно закрийте кришкою, переверніть і залиште в такому положенні остигати. Зберігайте компот із червоної смородини в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини 1 літрових банках Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку