Втамувати спрагу в спекотний літній день – легко, компот із слив прийде вам на допомогу! Коли під руками їсти сливи і пару гілочок м’яти – у вас вийде чудовий освіжаючий напій. Варто трохи охолодити його в холодильнику і можна насолоджуватися приголомшливим смаком.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя – 500 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • М’ята свіжа – 2 – 3 гілки
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот із слив для пиття відразу в каструлі просто! Для приготування компоту ми відібрали стиглі соковиті сливи з кислинкою. Якщо сливи будуть солодкі – в процесі приготування в компот краще всього додати трохи лимонної кислоти – компот вийде ще смачніше.

Сливи ретельно промиваємо під струменем теплої проточної води, видаляємо плодоніжки і листя. Для компоту можна використовувати коричневий цукор, він дуже добре поєднується зі сливою за смаковими якостями, і компот буде доповнено карамельними нотками.

Гілочки м’яти промиваємо під струменем прохолодної проточної води і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи просохли, поки ми будемо варити компот.

Каструлю з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і закидаємо підготовлені сливи.

Проварюємо 2-3 хвилини, за цей час шкірка на сливах потріскається, вони почнуть віддавати воді свій смак і колір.

Потім компот додаємо цукор, перемішуємо і проварюємо ще протягом 1-2 хвилини, після чого знімаємо каструлю з вогню.

Гілочки м’яти трохи розтираємо в долонях і кладемо в каструлю з компотом.

Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо компот настоятися 30-40 хвилин. При необхідності компот перелити в глечик і ставимо в холодильник, щоб він остудився.

Готовий компот розливаємо в стакани, прикрашаємо гілочкою м’яти і подаємо на стіл. Втамовуйте спрагу смачно і корисно!

Компот із слив Компоти