Приємний освіжаючий напій можна приготувати з того, що росте у власному саду. Солодкі райські яблучка з додаванням свіжої м’яти в сукупності створюють» швидше коктейль, ніж просто компот. Це потрібно спробувати кожному!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 250 гр.
  • Варення вишневе – 1 ст. л.
  • М’ята свіжа – 4 – 5
  • Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з ранеток з м’ятою на зиму. Ранетки ретельно промиваємо, і, не знімаючи шкірки, нарізаємо четвертинками. Обов’язково виймаємо серцевину і насіння. Яблука краще брати щільної текстури, не перестиглі (для кращого збереження часточок при консервації).

В каструлі відповідного розміру кип’ятимо близько 2,5 літрів води з додаванням цукрового піску і засипаємо нарізані фрукти.

Додаємо одну столову ложку варення з вишні (для смаку), перемішуємо і варимо протягом 20-25 хвилин до м’якості плодів.

В склянку з окропом опускаємо листочки м’яти і залишаємо настоюватися мінімум на 12-15 хвилин.

М’ятну воду додайте в каструлю, де варяться ранетки.

Готовий компот розливаємо по графинам або по стерильним банкам і закатуємо. Консервація спокійно зберігається протягом року. Приємного апетиту!

Компоти