У період абрикосового сезону ми згадуємо всі рецепти для заготівлі цих смачних плодів на зимовий сезон, щоб насолоджуватися смаком круглий рік. Абрикосовий компот – це, мабуть, одна з найбільш легких заготовок. Абрикоси з компоту можна використовувати для начинки у випічці, нарізки під фруктовий салат або як фруктове додаток до сиру або творожному десерту.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Рецепт приготування Компоту з абрикосів на зиму з лимонною кислотою смачний! Для приготування компоту краще всього вибирати щільні і стиглі плоди. Промиваємо абрикоси під струменем теплої проточної води, потім залишаємо в друшляку на 10-15 хвилин, щоб стекла вода.

Банки для компоту промиваємо питною содою, добре споліскують проточною водою.

На дно банки кладемо абрикоси.

Каструлю з водою ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Крутий окріп заливаємо в банку з абрикосами на 1/2, прикриваємо кришкою, через 3-4 хвилини доливаємо окріп до горлечка банки. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо абрикоси пропариваться в окропі 25-30 хвилин. На більшу кількість часу залишати не варто, щоб абрикоси не втратили свою форму, т. к. ніжні плоди.

На дно каструлі насипати цукор і лимонну кислоту. На банку надягаємо спеціальну кришку з отворами і зливаємо воду з банки в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо сироп до кипіння.

Після повторного закипання гарячий сироп наливаємо в банку і щільно закручуємо кришкою. Банку перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Після чого прибираємо компот в прохолодне темне місце на зберігання.

Компот з абрикосів Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на 3 літрову банку