Рекомендую приготувати ароматний компот з абрикосів. За смаком він абсолютно не відрізняється від абрикосового компоту без кісточок. Таким рецептом я користуюся практично завжди, коли потрібно закатати велика кількість компотів і заощадити час.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Абрикоси – 0.7 кг

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з цілих абрикосів смачний! Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Стиглі абрикоси переберіть, викладіть на сито або друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Абрикоси викладіть на дно стерильних банок.

Банки з абрикосами залийте заздалегідь підготовленим окропом, накрийте стерильними кришками і залиште на 20-25 хвилин настоятися.

Потім злийте воду в каструлю, в якій будете варити сироп.

Додайте необхідну кількість цукрового піску. Поставте на середній вогонь, повністю розчиніть цукровий пісок і доведіть до кипіння.

Отриманим сиропом залийте банки з абрикосами.

Банки з абрикосами повинні бути повністю заповнені сиропом.

Накрийте стерильними кришками і закатайте з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом із цілих абрикосів догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши їх кухонним рушником або теплою ковдрою.

Потім переверніть банки з компотом та перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компоти