Якщо в склянку з таким компотом додати невелику кількість рому і лід, у вас буде справжній коктейль «Мохіто». Рецепт цього приємного і смачного компоту дуже популярний останнім часом. Готуйте компот тільки із зеленого агрусу.
Інгредієнти: на 3 л.
- зелений Аґрус – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- М’ята свіжа – 3 гілки
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з агрусу Мохіто на 3-літрову банку.У агрусу видаліть суцвіття і плодоніжки. Потім ягоди добре помийте і укладіть в чисту 3-літрову банку.
Насипте в банку склянку цукру. Більша кількість не треба, так як компот втратить освіжаючий смак і буде нудною.
Агрус з цукром залийте окропом до самого верху банки. Банку прикрийте чистої кришкою і залиште на 20 хвилин. За цей час цукор повинен розчинитися. Після закінчення цього часу сироп з банки перелийте через спеціальну кришку в каструлю і закип’ятити його. Гілочки м’яти промийте холодною водою і покладіть до ягід. Киплячим сиропом залийте аґрус в банку і відразу банку закатайте. Потім переверніть її на кришку і на 2 дні накрийте махровим рушником. Такий компот добре зберігається і в домашніх умовах.
Вдалих заготовок!
Агрус на зиму Компот з агрусу з м'ятою Мохіто Компот з агрусу на зиму Компот Мохіто з агрусу на зиму