Смачний і корисний компот приготуємо з червоної ягоди агрусу. Щоб ягоди не втратили свою форму і не розвалилися, їх потрібно наколоти голкою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Аґрус – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Рецепт компоту з агрусу на зиму простий у приготуванні! Агрус ретельно переберіть від сміття та листя, обріжте хвостики ножицями. Замочіть ягоду на 1 годину в прохолодній воді і промийте.

Підготуйте банки, простерилізований їх і прокип’ятіть кришки.

Розкладіть ягоди в банки, наповнюючи кожну на 2/3 величини. Закип’ятіть воду.

Влийте в банки окріп і залиште так на 5 хвилин.

Перелийте воду в каструлю, додайте цукор і перемішайте. Закип’ятіть рідину до абсолютного розчинення кристалів цукру. Залийте гарячий сироп у банки і закупорьте. Накрийте ковдрою і залиште остигати компот у кімнаті на ніч.

Приємного апетиту!

Компот з агрусу Компот з агрусу на зиму Компоти