За цим рецептом ви можете швидко приготувати освіжаючий напій з ягід аґрусу з додаванням м’яти. Готують його зазвичай з зелених сортів аґрусу. У цьому рецепті вам пропонується взяти звичайний червоний.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Аґрус – 200 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- М’ята свіжа – 4 аркуша
Процес приготування:
Як почати готувати компот з агрусу з м’ятою? Для приготування компоту підготуйте розраховане кількість ягід і цукру, а також кухонне начиння (закатку, спеціальну кришку і каструлю для варіння сиропу). Банку стерилізуйте будь-яким способом, а кришку прокип’ятіть.
Агрус добре промийте проточною водою. Суцвіття і плодоніжки у ягід видаляти не треба. Великі ягоди наколіть голкою.
Підготовлені ягоди поміщають у стерильну банку і додайте листочки м’яти.
Ягоди в банку залийте окропом, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
Потім через спеціальну кришку з дірочками воду їх банки перелийте в каструлю.
Насипте в воду потрібну кількість цукру, розмішати до повного розчинення і поваріть сироп кілька хвилин.
Приготованим гарячим сиропом залийте ягоди в банку.
Банку відразу герметично закупорьте.
Потім переверніть її на кришку, накрийте рушником і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Пийте на здоров’я!
Компот з агрусу з м'ятою Мохіто Компот Мохіто з агрусу на зиму Компоти