Яскравого бурштинового кольору, з характерною кислинкою і специфічним обліпиховою смаком, цей компот сподобається не тільки любителям обліпихи, але і стане приємним смаковим відкриттям для тих, хто ще не знайомий з цією ягодою. Напій виходить насиченим, його можна вживати як в охолодженому розбавленому вигляді, так і в гарячому, в якості основи для обліпихової чаю.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Обліпиха – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з обліпихи без стерилізації на зиму. Обліпиху перебираємо, намагаємося видалити залишилися плодоніжки. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску.

Підготовлені ягоди покласти в друшляк і промиваємо під теплою проточною водою. Даємо вологи стекти.

Банки і кришки ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Розкладаємо в банки підготовлену чисту обліпиху.

Воду в зазначеній кількості доводимо до кипіння. Заливаємо окропом ягоди в банках. Прикриваємо кришкою і даємо пропаритися протягом десяти хвилин.

Після цього обліпиховий гарячий настій зливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до активного кипіння і отриманим заливаємо киплячим сиропом обліпиху в банках.

Банки з компотом щільно закручуємо кришками і перевертаємо догори дном для перевірки герметичності.

Закутуємо в теплий плед і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закачування на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Компоти