Компоти у вигляді закаток нині вважаються дуже корисними, оскільки містять велику кількість цукру, а адже це швидкі вуглеводи. Однак можна поставити корисний і смачний компот з вишні на зиму зовсім без цукрового піску.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Вишня – 2.5 л.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Рецепт компоту з вишні без цукру гранично простий! Перебрати ягоди вишні від битих і червивих, прибрати гілочки, листочки і інше сміття. Перемити вишню в декількох водах, поки вода не залишиться чистою. Дати трохи стекти рідини, помістивши ягоди в друшляк.

Засипати в заздалегідь вимиті та простерилізовані банки вишню на 1/3 їх об’єму.

Залити окропом, накрити стерильними кришками і на 15 хв. залишити настоятися. Потім воду з банки злити, знову закип’ятити її і залити в банки. Закатати за допомогою машинки. Банки перевернути догори дном під теплою шаллю і дати охолонути повністю без різких перепадів температур до кімнатної температури.

Унести банки в підвал, льох або платтяна шафа. Випити компот протягом 9 місяців.

Приємного апетиту!

Компот з вишні Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні на 1 літрову банку Компот з вишні на 2-х літрову банку Компоти