Збір березового соку проводять з кінця березня і до того моменту, поки на березах не з’являться перші листочки – зовсім недовгий період. А зберегти сік на тривалий час можна консервацією. Приготувати компот з березового соку дуже просто – наводимо точні пропорції та покрокові фото.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 0,75 склянки
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Живці смородини чорної – 4 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з березового соку на зиму? Банку моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо. Молоді гілочки смородини моєму у проточній гарячій воді і обсушуємо на рушник. Кладемо живці в суху банку.
Березовий сік проціджують через марлю, щоб очистити його від дрібного сміття.
Поміщаємо проціджений сік у каструлю додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту, ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння, знімаємо з плити, знімаємо піну і знову проціджують через марлю. Повторно доводимо до кипіння.
Киплячий сік заливаємо в банку з гілочками смородини. Закорковуємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати. Після охолодження прибираємо компот в прохолодне темне місце на зберігання. Зберігаємо компот не більше року.
Приємного апетиту!
Березовий сік Березовий сік з лимонною кислотою на зиму Березовий сік на 3-х літрову банку з лимонною кислотою на зиму Березовий сік на зиму Консервація березового соку Як закатати березовий сік з лимоном в банку на 3 літри