Склад натурального брусничного компоту гранично простий: вода, ягоди і цукор. Нічого зайвого. Такий напій – відмінна заміна промисловим сокам і газировкам, які так люблять діти і які, часом, лякають своїм складом. Важливо добре промити ягоди і ретельно простерилізувати тару, щоб узвар добре зберігався.
Інгредієнти: на 1 л.
- Брусниця – 100 – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 800 мл
Процес приготування:
Рецепт компоту з брусниці без стерилізації на літрову банку на зиму гранично простий! Для початку брусницю перебираємо від сміття, листочків та інших випадкових включень. Якщо є дефектні примірники, видаляємо їх, щоб не зіпсувати смак компоту. Підготовлену брусницю ретельно промиваємо в друшляку.
Банки з кришками ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Воду для компоту доводимо до кипіння.
У стерильну банку кладемо промиту брусницю. Додаємо цукровий пісок і заливаємо крутим окропом. Закручуємо стерильною кришкою.
Банку з компотом перевертаємо верх дном, щоб перевірити герметичність.
Закутуємо пледом і в такому положенні залишаємо повільно остигати – так ягоди віддадуть більше смаку і компот пасивно простерилизуется. Після охолодження ставимо компот на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачного!