Абсолютно всі діти і багато дорослі люблять пакетовані соки з сумнівним складом, так чому б не замінити консерванти вітамінами і корисними мікроелементами? Насичений ароматний виноградний компот з додаванням садових яблук.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Ізабелла – 400 – 450 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з чорного винограду на 3-літрову банку на зиму. Попередньо промиваємо трилітрові банки содовим розчином і обдаємо окропом, залишаємо просушуватися, а в цей час промиваємо яблука, видаляємо хвостики.

Цілком кладемо яблука на дно чистої і сухої тари. Якщо плоди дуже великі і не пролазять в шийку – розрізаємо на шматочки.

Ягоди ретельно промиваємо під струменем води і прибираємо всі зіпсовані, недостиглі або перезрілі плоди. Прямо гронами укладаємо поверх яблук, так, щоб фрукти заповнювали собою 2/3 від загального обсягу банки.

В каструлі відповідного розміру, кип’ятимо воду разом з цукровим піском, обов’язково активно помішуємо, для повного розчинення підсолоджувача. Варіння продовжуємо 2-3 хвилини після закипання і вливаємо в банки, обов’язково зверху прикриваємо стерильними кришками.

Наповнену тару ставимо у велику ємність з водою (на дно бажано покласти дерев’яну решітку або щільну тканину) і стерилізуємо протягом 15-20 хвилин.

Акуратно дістаємо і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Для перевірки герметичності перевертаємо банки догори дном і накриваємо рушником для поступового охолодження. Зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!

Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду Ізабелла на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з чорного винограду Компот з яблук на зиму Компоти