Черемха в сирому вигляді має терпкий смак. Хто б міг подумати, що з цієї ягоди можна зварити такий смачний і дуже корисний компот. Головне – використовувати для загортання стиглі і свіжі ягоди.
Інгредієнти: на 4 л.
- Черемуха – 1 кг
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 1,2 л
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з черемхи на зиму смачний! Черемшину добре промийте під проточною водою і перекладіть в друшляк, щоб стекла вода
Залийте ягоди окропом і залиште на 3 хвилини і злийте воду.
Закип’ятити воду в каструлі, всипте цукор і хвилину поваріть, щоб розчинилися крихти.
Ягоди черемхи залийте гарячим сиропом і залишити на 5 годин. В цей час підготуйте банки. Вимийте їх з содою і поставте стерилізуватися над парою або в духовці. Злийте сироп в каструлю і закип’ятити.
Розкладіть ягоди шумівкою по банкам на ¼ тари.
влийте Киплячий сироп у банки до верху і закупорьте прокип’яченими кришками. Накрийте перевернуті догори дном банки пледом і залиште остигати на добу.
Приємного апетиту!
Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компоти