Черемха в сирому вигляді має терпкий смак. Хто б міг подумати, що з цієї ягоди можна зварити такий смачний і дуже корисний компот. Головне – використовувати для загортання стиглі і свіжі ягоди.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Черемуха – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 1,2 л

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з черемхи на зиму смачний! Черемшину добре промийте під проточною водою і перекладіть в друшляк, щоб стекла вода

Залийте ягоди окропом і залиште на 3 хвилини і злийте воду.

Закип’ятити воду в каструлі, всипте цукор і хвилину поваріть, щоб розчинилися крихти.

Ягоди черемхи залийте гарячим сиропом і залишити на 5 годин. В цей час підготуйте банки. Вимийте їх з содою і поставте стерилізуватися над парою або в духовці. Злийте сироп в каструлю і закип’ятити.

Розкладіть ягоди шумівкою по банкам на ¼ тари.

влийте Киплячий сироп у банки до верху і закупорьте прокип’яченими кришками. Накрийте перевернуті догори дном банки пледом і залиште остигати на добу.

Приємного апетиту!

Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компоти