Компот з черешні без кісточок, дозволяє зробити цю зимову заготовку з концентрованим смаком і насиченим ароматом. Останнім часом стає популярним приготування густого черешневого компоту за рахунок додавання до нього пектину. Такий компот розбавляють водою перед питвом, а ягоди можуть бути хорошою начинкою до випічки. Найскладнішим у цьому процесі приготування є видалення кісточок. Готується компот з обов’язковою стерилізацією.
Інгредієнти: на 3 л.
- Черешня – 0.5 кг
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Пектин – 40 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот із черешні без кісточок на зиму просто! Свежесобранную черешню спочатку переберіть, видаліть пошкоджені ягоди, дрібне сміття і акуратно, щоб не пошкодити м’якоть, плодоніжки. Потім черешню промийте холодною водою і на друшляку струсіть зайву рідину.
Будь пристосуванням видаліть з черешні кісточки. Це можна зробити шпилькою, гострим предметом або спеціальними пристроями для видалення кісточок.
Кількість черешні без кісточок обов’язково зважте згідно з рецептом і планованим обсягом заготівлі.
Потім в окремій каструлі зваріть сироп з потрібної кількості чистої води, цукру. У гарячий сироп додайте пектин, перекладіть підготовлену черешню і лопаткою акуратно перемішайте.
Коли компот закипить, зніміть з поверхні усю пінку і насипте до нього пів чайної ложечки лимонної кислоти. Потім вимкніть вогонь.
Компот розлийте в чисті банки. Для цієї заготовки зазвичай використовують літрові або пів-літрові. Компот обов’язково стерилізуйте за загальними правилами протягом 10 хвилин. Баночки герметично закупорьте і остудіть під теплим покривалом і в перевернутому стані. Густий компот із черешні без кісточок готовий. Перенесіть його на зберігання в темне і прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Компот з черешні з лимонною кислотою на зиму Компот з черешні з лимоном на зиму Компот із черешні на 1 літрову банку на зиму Компот із черешні на 2-х літрову банку на зиму Компот із черешні на 3-х літрову банку на зиму Компоти