Компот з брусниці та яблук неймовірно корисний і смачний. Напій виходить з легкої пікантною кислинкою, ароматним і насиченим. Брусницю навіть називають диво-ягодою, тому що вона лікує багато хвороб.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Яблука – 5 – 6 шт.
  • Брусниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 3 склянки
  • Вода – 4.5 – 5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з брусниці та яблук на 3-літрову банку на зиму? Рецепт розрахований на дві 3-літрові банки. Їх разом з кришками потрібно спочатку очистити з допомогою питної соди, а потім ретельно промити і відправити в духовку або мікрохвильову піч на стерилізацію.

Свіжі яблука спочатку промиваємо проточною водою, а потім позбавляємо від гнилих ділянок, якщо вони є, з допомогою ножа. Розрізаємо плід навпіл і вирізаємо насінну коробку. Нарізаємо часточками яблука.

Викладаємо необхідну кількість свіжої брусниці в друшляк або дрібне сито. Після ретельної промивки залишаємо брусницю на деякий час, щоб зайва рідина скла.

У чисті стерилізовані банки викладаємо яблука і засипаємо їх цукром. У каструлю вливаємо воду і доводимо до кипіння на плиті. Заливаємо окропом інгредієнти в банках.

Через 10-15 хвилин зливаємо настій назад в каструлю і доводимо до кипіння. До решти в банках яблук додаємо брусницю. Вливаємо сироп в ємності.

Закочує їх за допомогою закаточной машинки і перевертаємо. Закутуємо ковдрою до охолодження, а потім переносимо в комору для подальшого зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти