Влітку завжди хочеться якихось легких прохолодних напоїв. Для цієї мети як не можна краще підійде компот з абрикосів, який можна пити дітям і дорослим. Він наповнює організм вітамінами і пахне літніми пахощами.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Як зварити компот з абрикосів не для закачування? Абрикоси добре перебрати, не використовувати биті, гнилі або недостиглі плоди.

Видалити у них плодоніжки, ретельно вимити плоди і обсушити в друшляку.

абрикоси Порізати навпіл і подоставать кісточки.

Перекласти половинки абрикосів в глибоку каструлю. Всипати весь цукровий пісок, влити в каструлю холодну воду.

Встановити каструлю з вмістом на середній вогонь і дочекатися закипання. Після закипання варити абрикосовий компот 1-2 хвилини і прибрати з плити.

Дати напою постояти ще приблизно півгодини, за цей час він настоїться і злегка охолоне.

Перелити компот в глечик і розлити по склянках, залишки зберігати в холодильнику в закритій тарі.

Приємного апетиту!

Компот з абрикосів Компоти