Неймовірно освіжаючий і підбадьорливий компот, який варто витраченого часу. М’якоть груш відмінно насичується цукровим сиропом, а м’ята залишає після себе довгий і приємний післясмак.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 2000 – 2500 гр.
- М’ята свіжа – 1 пучок
- Вода – 2,5 л
- Цукор-пісок – 1 – 1,5 склянки
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з груш з м’ятою на 3-х літрову банку на зиму, плоди ретельно промиваємо від піску і просушуємо. Щоб прискорити процес, груші можна вмочити паперовим рушником.
Потім довільно проколюємо їх виделкою або будь-яким іншим гострим предметом.
Переходимо до приготування солодкого і смачного сиропу. У широку каструлю з водою додаємо цукровий пісок і трохи лимонної кислоти.
Доводимо рідину до кипіння, варимо пару хвилин.
Після, опускаємо в неї підготовлені груші. Після закипання відразу ж знімаємо каструлю з вогню і залишаємо груші в сиропі до повного охолодження. Повторюємо ці дії ще один раз.
Груші витягуємо з сиропу і розкладаємо по банках. До них ж додаємо пучок промитої м’яти.
А сироп знову відправляємо на вогонь, доводимо до стану кипіння і потім розливаємо по банках з грушами, наповнюючи їх до самого краю.
Закриваємо компот простерилизованными кришками і охолоджуємо в перевернутому стану. Після чого відправляємо на зберігання до зими.
Бажаємо приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти