Поєднання яблук і груш є дуже простим і доступним, але від того не менш смачним. Такий компот виходить дуже насиченим і в міру солодким і точно доведеться вам за смаком холодною зимою.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 2 шт.
  • Груша – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з яблук і груш на 2-х літрову банку на зиму. Фрукти ретельно промиваємо й обсушуємо, після чого нарізаємо їх великими часточками, попередньо видаливши серцевину.

Стерилізуємо банки і розкладаємо фрукти з ним так, щоб вони займали мінімум 2/3 об’єму.

Заливаємо груші з яблуками окропом до самого горлечка. Прикриваємо банки кришками і залишаємо їх приблизно на 10 хвилин.

Після цього зливаємо відвар в каструлю, розбавляємо в ньому цукор і доводимо суміш до кипіння, потім засипаємо лимонну кислоту.

Заливаємо сироп назад в банки і закочує їх. Перевертаємо банки догори дном, вкриваємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку