Ягоди відправляються в банку і заливаються окропом. Отриманий відвар переливається в каструлю і до нього додається цукор з сіллю. Потім сироп заливається назад у банки, які закочуються кришками. Вони перевертаються і остигають.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ірга – 300 гр.
  • Малина – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Рецепт компоту з ірги з малиною на зиму гранично простий! Для початку ретельно перебираємо іргу з малиною, позбавляючись від сміття, гілочок, листя і гнилих ягід. Іргу промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся вода. Малину промивати не треба, так як вона може розвалитися.

Банки добре миємо і стерилізуємо. Наповнюємо їх ягодами приблизно на 1/3. Можна додати більше, щоб компот вийшов більш насиченим.

В каструлі кип’ятимо питну воду і заливаємо їй ягоди. Даємо постояти близько 10-25 хвилин, щоб вийшов відвар.

Надягаємо на банку кришку з дірочками і переливаємо всю рідину в каструлю. Ягоди повинні залишитися.

Кип’ятимо компот пару хвилин, після чого додаємо цукровий пісок і сіль. Перемішуємо і варимо ще пару хвилин, щоб цукор повністю розчинився.

Готовий сироп розливаємо назад по банкам і закочує їх.

Перевертаємо банки з компотом догори дном, закутуємо пледом або ковдрою і залишаємо в такому стані, поки рідина не охолоне. Тепер прибираємо компот в темне і прохолодне місце для зберігання.

Дістаємо напій взимку і розливаємо його по склянках. Приємного апетиту!

Компот з ірги Компот з ірги на 3-х літрову банку на зиму Компот з ірги на зиму Компот з малини на 1 літрову банку Компоти