В напої, приготованому за цим рецептом, буде переважати абрикосовий смак, а яблучна кислинка буде його доповнювати і привносити свою «родзинку». Краще всього використовувати «райські» яблучка, мають кисло-солодкий смак, проте, підійдуть плоди і інших сортів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Абрикоси – 200 – 250 гр.
  • Ранетки – 100 – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 1,3 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з ранеток і абрикосів на зиму? Фрукти ретельно промийте, відкиньте на друшляк, дозволяючи стекти зайвій воді. Абрикоси розрізаємо по центру і витягаємо кісточку.

Якщо у вас великі яблука, то нарізаємо їх не товстими скибочками, якщо дрібні – досить розрізати навпіл або можна взагалі залишити цілком. Не забуваємо відчистити ранетки від насіннєвої коробочки і плодоніжки.

Півтора літрові банки стерилізуємо і даємо повністю висохнути. Потім на дно укладаємо підготовлені інгредієнти.

Кип’ятимо чайник і заливаємо тару до самого горлечка», щільно закриваємо кришкою і залишаємо прогріватися не менше ніж на 20-25 хвилин.

Після, воду зливаємо в каструлю відповідного розміру, доводимо до кипіння і знову заливаємо плоди. Для насиченості смаку і аромату, рекомендується повторити цю процедуру 3-4 рази.

В кінцевий раз зливаємо воду, додаємо цукор і при постійному помішуванні доводимо до кипіння, зменшуємо полум’я і варимо близько 2-3 хвилин до повного розчинення цукрових кристалів.

Готовою, солодкої заливкою, наповнюємо банки і відразу ж закатуємо. Тару перевертаємо і накриваємо щільною тканиною мінімум на 12-14 годин. Після охолодження прибираємо в місце зберігання.

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компоти