Компот з кавуна – відмінний освіжаючий напій, який зимовими днями нагадає своїм смаком про літо. Такий компот також корисний людям, що страждають захворюваннями нирок. Для такої закачування можна утилізувати кавуни, які не відрізняються особливою насолодою, так як це можна легко скоригувати додаванням додаткової кількості цукру.


Інгредієнти: на 3 л.

  • М’якоть кавуна – 1 кг
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з кавуна на 3 літрову банку на зиму. Відразу готуємо сироп. У каструлю додаємо цукровий пісок і вливаємо вказану кількість води. Ставимо каструлю на плиту і доводимо сироп до кипіння.

Поки сироп нагрівається, розбираємо кавун: розрізаємо на шматки, зрізаємо шкірки, видаляємо кісточки. М’якоть нарізаємо кубиками не більше двох-трьох сантиметрів в розмірі. У киплячий сироп опускають кубики кавуна, варимо протягом двох хвилин.

Банку і кришку моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. В чисту банку з допомогою шумівки викладаємо шматочки бланшованого кавуна. Потім вливаємо залишився сироп до горлечка.

Закатуємо компот кришкою, перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності. Даємо охолонути. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Подаємо такий компот охолодженим, при необхідності його можна розбавити водою або газованою водою.

Смачного!

Компот з кавуна Компоти