Лугова полуниця відрізняється від лісової круглою формою ягід, і вона дещо інша за смаком і ароматом. Ягода луговий полуниці сухувата, і найсмачнішим з неї виходить компот.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця лісова – 3 склянки
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з аличі і абрикосів? Ягоди луговий полуниці переберіть і видалити чашолистки. Потім перекладіть в друшляк і акуратно промийте проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб добре стекла вода.

За цей час закип’ятіть в окремій каструлі чисту воду. Насипте до неї розраховане кількість цукру і розмішати, щоб цукор повністю розчинився. Поваріть цукровий сироп на маленькому вогні протягом 5 хвилин.

В чисті банки розкладіть промиті ягоди і залийте їх приготовленим сиропом. Банки накрийте кришкою і залиште їх на 3-4 години для настоювання.

Після закінчення цього часу сироп з банок перелийте в ту ж каструлю, додайте лимонку і сироп повторно закип’ятіть.

Гарячим сиропом повторно залийте лугову полуницю в банках. Банки герметично закупорьте, переверніть на кришки і накрийте теплим пледом.

Охолоджений компот перенесіть на зберігання в прохолодне місце. Взимку можете насолоджуватися цим ароматним і корисним напоєм.

Вдалих заготовок!

Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці Компот з полуниці на 2-х літрову банку Компот з полуниці на зиму Компоти Полуниця на зиму