Хто хоч раз заготовляв лісову суницю на зиму, знає, що очистити ці ягоди від чашолистків – справжній подвиг. Вони щільно прилягають до поверхні полуниці і важко відділяються. Пропонуємо використати для компоту ягідки разом з чашолистками – це нітрохи не вплине на смак і аромат готового напою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця лісова – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2,3 л.

Процес приготування:

Готувати компот з полуниці лісовий просто! Лісову суницю перебираємо від випадкового сміття. Дефектні примірники викидаємо. Стеблинки, якщо вони залишилися, зрізаємо. Чашолистки не відокремлюємо.

Поміщаємо ягоди в друшляк і ретельно промиваємо під струменем проточної води. Після промивання даємо стекти зайвій волозі.

Для приготування сиропу вливаємо в ємність воду в зазначеній кількості і додаємо цукровий пісок.

Нагріваємо суміш до кипіння, варимо сироп при помішуванні пару хвилин.

В попередньо простерилизованную банку об’ємом три літри висипаємо підготовлені ягоди.

Заливаємо їх гарячим сиропом.

Закатуємо стерильними кришками.

Перевертаємо банки догори дном для перевірки герметичності і закутуємо їх ковдрою для повільного остигання.

Охолоджені банки ставимо в прохолодне темне місце для зберігання.

Готовий компот виходить досить концентрований. При подачі її можна розбавити кип’яченою водою до бажаного смаку.

Приємного апетиту!

Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці на 1 літрову банку Компот з полуниці на 2-х літрову банку Компоти