Рецепт сподобається тим господиням, які люблять використовувати продукти максимально ефективно. Компот з кавунових кірок можна приготувати буквально «з нічого», а на виході отримати смачний освіжаючий напій. Такий компот можна готувати як безпосередньо для негайної подачі, так і закатати на зиму.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кірки кавуна – 150 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Вода – 1 л
- Лимон – 0.33 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з кавунових кірок на зиму. Кавунові кірки бажано використовувати такі, на яких ще залишилася невелика кількість м’якоті, смак готового компоту буде більш вираженим. Зрізаємо з них грубу зелену шкірку, ріжемо на невеликі шматочки. Лимон промиваємо гарячою водою, нарізаємо кружальцями, видаляємо кісточки.
У каструлю покласти підготовлені кавунові кірки, лимонні гуртки. Заливаємо водою у зазначеній кількості. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
З моменту закипання варимо компот на маленькому вогні протягом п’яти-шести хвилин, щоб кірки розм’якшилися. В кінці варіння додаємо цукровий пісок, розчиняємо його, кип’ятимо ще хвилину-дві і знімаємо з плити.
Банку і кришку моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. В чисту банку з допомогою шумівки викладаємо шматочки кірок кавуна і гуртки лимона. Потім вливаємо рідину, що залишилася. Закатуємо компот кришкою, перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності.
Даємо охолонути. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце. Якщо плануєте подачу компоту без закочування, то дайте гарячого компоту охолонути, процідіть і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Кавун на зиму в банках Компот з кавуна Компот з кавуна на зиму на 3-х літрову банку Компоти