Якщо ви не знаєте, який незвичайний напій приготувати для святкового столу, вам варто прочитати цей рецепт. Він точно зможе здивувати ваших гостей своїм смаком і зовнішнім виглядом. Готується компот дуже просто і швидко, а інгредієнти для нього ви знайдете в будь-якому магазині.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Персик – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Ванільний цукор – 2 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з персиків без кісточок на зиму. Для початку ми приступаємо до обробки персиків для майбутнього компоту. Вимиваємо фрукти в теплій воді. Розстилаємо рушник на столі і викладаємо на нього персики. Залишаємо їх сушитися. В цей час наповнюємо каструлю невеликою кількістю води. Дочекайтеся, коли вона закипить. Перекладіть персики в друшляк. Обшпарте окропом. Розмістіть персики під холодною водою, щоб трохи остудити їх. Зніміть з них шкірку. Тепер нам необхідно дістати з персиків кісточки. Розріжте яблуко навпіл. Вийміть з персика кісточку. Далі ви можете нарізати його на дрібні шматочки. Однак це не є обов’язковим.

Приступаємо до стерилізації банок. Для початку нам необхідно добре промити їх у теплій воді з содою або звичайним миючим засобом. Обшпарте банки і кришки окропом. Після цього наповніть невеликий чайник холодною водою і поставте його на плиту. Дочекайтеся, коли вода почне закипати і коли з носика чайника почне виходити пар. Розмістіть банку на його носика. Залиште його в цьому положенні приблизно на 5 хвилин. Потім переставте банку на рушник і залиште її сохнути.

Для приготування цукрового сиропу нам знадобляться цукор, ванільний цукор, лимонна кислота і вода. Наповніть каструлю водою. Поставте її на вогонь. Коли вода почне закипати, починайте поступово, невеликими порціями додавати цукор. Постійно перемішуйте сироп, щоб кристали швидко розчинялися. Додайте в каструлю 2 столові ложки ванільного цукру. Ще раз перемішайте розчин. Останнім інгредієнтом додайте лимонну кислоту, завдяки якій компот точно зможе простояти на протязі довгого часу. Коли сироп буде готовий, процідити його з допомогою сита або звичайної марлі.

Наповніть банки персиками. Залийте їх готовим цукровим сиропом. Ви можете додати у компот додаткові інгредієнти. Наприклад, лимон, який додасть смаку напою невелику кислинку. Накрийте банку кришкою. Поставте банку в каструлю, наповнену водою. Перенесіть її на каструлю. Коли вода закипить, зменшіть вогонь. Протримаєте банку в такому положенні протягом 25-30 хвилин. Після цього закрутіть кришку. Переверніть банки і поставте їх на рушник. Закрутіть їх в теплий плед. Дочекайтеся, коли банки повністю охолонуть. Після цього перенесіть їх в прохолодне місце, де вони зможуть залишитися до зими.

Компот готовий. Тепер ви можете спробувати результати своїх праць або відкласти це задоволення на потім. Такий компот сподобається як старшого, так і молодшого покоління вашої родини. Настав час закуповуватися персиками і починати готувати цей напій.

Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму Компот з персиків на зиму Компоти