Компоти з ягідного асорті допомагають корисно утилізувати залишки плодів. Крім того, смак такого напою виходить об’ємніше і цікавіше – адже в ньому поєднуються різні смаки і аромати. Абрикоси і вишня, наприклад, відмінно поєднуються – компот виходить і з ніжною кислинкою і свіжим смаком. Вишні при цьому очищати від кісточок необов’язково, а ось абрикоси краще розрізати навпіл і використовувати тільки м’якоть.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Вишня – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з абрикосів та вишні? Банки для компоту моєму. Потім ставимо їх стерилізуватися. Для цього можна використовувати пар від киплячої води в чайнику, як це показано на фото. Кришки також моєму спочатку проточною водою, потім заливаємо окропом на пару хвилин, після чого повністю висушуємо.

Абрикоси і вишні ретельно промиваємо від забруднень і пилу.

Абрикоси розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки.

Викладаємо вишні і очищені абрикоси в банки, рівномірно розподіляючи весь обсяг сировини відповідно до кількості тари.

У каструлю наливаємо вказану кількість води і додаємо цукровий пісок. Доводимо сироп до кипіння і знімаємо з плити.

заливаємо Киплячим сиропом підготовлені плоди в банку до верху.

Закочує банки підготовленими кришками. Перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності і закутуємо теплою ковдрою. У такому положенні даємо компоту повністю охолонути. Охолоджені банки з напоєм прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання. Рекомендується вживати в їжу компот протягом року.

Приємного апетиту!

Компот з абрикосів Компот з абрикосів на зиму Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 3-х літрову банку Компоти