Не всі знають, але при додаванні обліпихи в компот з яблуками, ми отримаємо напій з виразним смаком ананаса. Зимова закачування виходить не тільки смачною і ароматною, але ще й дуже корисною.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 400 гр.
  • Обліпиха – 200 гр.
  • Кориця – 2 шт.
  • М’ята свіжа – 1 – 2 гілки
  • Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з ранеток і обліпихи на 3-літрову банку на зиму легко! Ранетки ретельно промиваємо та нарізаємо четвертинками, якщо у вас дрібні плоди – можна залишити цілком. Обов’язково видаляємо серцевину разом з кісточками.

Ягоди промиваємо під струменем води (зручно використовувати друшляк) і відокремлюємо від гілочок, позбавляємося від усіх листочків і смітинок.

Викладаємо інгредієнти в стерильну трилітрову банку і заливаємо крутим окропом. Зверху прикриваємо кришкою і залишаємо прогріватися на 10-15 хвилин.

Готуємо сироп: 2,5-2,7 літра води змішуємо з необхідною кількістю цукрового піску і ставимо на вогонь, коли почнуть з’являтися перші ознаки кипіння – додаємо корицю і м’яту, продовжуємо варіння ще 4-5 хвилин і заливаємо банки.

Одразу ж виробляємо закатку, перевертаємо догори дном і прикриваємо пледом до повного охолодження. Приємного апетиту!

Компоти