Для додання компоту яскраво-червоного кольору відмінно підійдуть такі ягоди, як смородина, горобина і, звичайно ж, вишня. Поєднання солодких яблук і кислої вишні надають напою насичений смак і ненав’язливий приємний аромат. А рецепт настільки простий, що впорається навіть дитина!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 200 – 250 гр.
  • Вишня – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 1.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з ранеток і вишні на 2-х літрову банку на зиму, готуємо дволітрові банки: промиваємо содовим розчином і стерилізуємо, як нам зручно (в мікрохвильовці або в духовій шафі, на водяній бані). Яблука беремо тільки стиглі, без пошкоджених ділянок і також промиваємо під струменем води.

У мене ранетки досить великі, тому нарізаю їх на кілька частин і видаляють серцевину. Якщо у вас яблучка дрібні, то можна залишити їх цілком. Шкірку рекомендується залишити, так як саме в ній містяться всі корисні мікроелементи і кислоти.

В каструлю набираємо воду і ставимо кип’ятитися, як тільки починають з’являтися перші бульбашки, відправляємо туди нарізані плоди.

Далі до яблук відправляємо і заздалегідь промиту вишню, разом з кісточками. Залишаємо компот на плиті, на повільному вогні, приблизно на 20-25. Слід контролювати процес, щоб яблука не розварилися.

Перед тим, як зняти напій з вогню, додаємо цукор і ретельно перемішуємо до повного розчинення.

Готовий компот розливаємо по банках і закатуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо остуджуватися.

Банки прибираємо на зберігання в темне місце або відразу подаємо до столу. Приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на зиму Компоти