Для компотів все хочеться підібрати якомога більше цікавих поєднань, щоб побалувати своїх рідних і гостей! Дуже ароматним і насиченим виходить компот з яблук і ревеню. Ревінь додасть особливу, натуральну солодкість, а тому яблука краще брати з легкою кислинкою.
Інгредієнти: на 2 л.
- Ревінь – 500 гр.
- Яблука – 3 шт.
- Ваніль – 0.5 шт.
- Кориця – 1 шт.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Вода питна – 1 – 1.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з ревеню і яблук, ревінь промиваємо і розрізаємо на смужки довжиною до 3 см
Яблука миємо, очищаємо від насіння і ріжемо на 6-8 часточок.
Відправляємо яблука і ревінь у киплячу воду, додаємо паличку кориці і ванілі, а також цукор. Зменшуємо вогонь і ще раз доводимо воду до кипіння.
Лимон промиваємо і знімаємо з нього цедру. Додаємо його в компот і варимо ще 3 – 5 хв.
Перед подачею наполягаємо 8 годин. І подаємо охолодженим.
Приємного апетиту!
Компот з ревеню Компоти