Ягідні вітамінні компоти можна готувати безпосередньо в літній сезон і вгамовувати ними спрагу. Дуже добре завжди плодоносять кущі чорної смородини, в цій ягоді міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів і напої з неї виходять з приємним кисло-солодким смаком.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Вода – 0.8 л.

Процес приготування:

Готувати компот з чорної смородини не на зиму легко! Ягоди чорної смородини переберіть від гілочок і залишків листя, умийтесь і відкиньте на друшляк, щоб пішла зайва волога.

Пересипте ягоди в ємність, де буде варитися компот, додайте цукор. За допомогою товкачика розімніть ягоди з цукром, не потрібно доводити до пюре, нам потрібно, щоб ягоди пустили сік.

Заздалегідь закип’ятіть необхідну кількість води і залийте окропом розім’яту чорну смородину. Поставте компот на плиту і доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню.

З допомогою дрібного сита процідіть компот від залишків ягід і остудіть його. Смачний домашній напій готовий.

Приємного апетиту!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини в каструлі Компот із смородини Компоти