Завдяки тому, що вишня, як і червона смородина, дуже кисла на смак, компот не вийде приторно солодким, а навпаки, досить збалансованим. Ці дві ягоди відмінно гармонують один з одним не тільки за смаковими якостями, але і за кольором, що позитивно відбивається на зовнішньому вигляді компоту.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 300 – 350 гр.
- Смородина червона – 300 – 350 гр.
- Цукор-пісок – 1 – 1.5 склянки
- Лимонна кислота – за смаком
- Вода – 2,5 – 2.7 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з вишні і червоної смородини на 3 літрову банку на зиму, беремо стиглі та недеформовані ягоди. Потім у вишні обриваємо хвостики, а червону смородину знімаємо з гілочок.
Після чого вишню ретельно промиваємо в рясному кількості води і перекладаємо в друшляк, щоб стікала зайва вода. Те ж саме повторюємо і з ягодами червоної смородини.
У той час як наші ягоди просихають, простерилизуем банки. Робити це можна будь-яким звичним для вас способом, використовуючи як мікрохвильовку з духовкою, так і просто стерилізацію над парою.
Щоб не втрачати часу, приготуємо солодкий цукровий сироп. Нагріваємо в сотейнику воду.
Поступово всипаємо цукор. Всі добре розмішуємо і доводимо до кипіння. Після чого буквально відразу ж вимикаємо.
До цього моменту банки вже встигли простерилизоваться, а ягоди просушитись. Тому переходимо безпосередньо до основного етапу. Закладаємо на дно банок спочатку ягоди вишні і тільки потім червону смородину.
Заливаємо все солодким сиропом і щільно закриваємо простерилизованными кришками.
Банки необхідно перевірити на герметичність з усіх боків. І тільки після цього ми перевертаємо компот догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
На цьому приготування вишневого компоту завершено. Відправляємо його в місце, призначене для зберігання закаток протягом тривалого часу.
Бажаємо Вам смачних компотів!