Для приготування абрикосово-яблучного компоту зупиніть свій вибір на яблука кисло-солодких сортів. Саме їх кислинка виграшно обіграє і доповнить смак солодких і ароматних абрикосів. Цей рецепт підійде як для закачування компоту на зиму, так і для приготування напою влітку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Яблука – 1 – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Вода – 2,3 – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів і яблук у 3-х літрових банках на зиму? Переберіть абрикоси. Викиньте всі зіпсовані плоди. Помийте їх, помістивши у велику глибоку миску з водою, а потім пересипте в друшляк і промийте під проточною водою. Дайте їм обсохнути. Після чого вийміть кісточки з абрикосів і наріжте їх на довільні шматки.

Яблука також промийте, обсушіть. Видаліть плодоніжку і серцевину і наріжте на шматочки.

Банки вимийте з харчовою содою і стерилізуйте. Стерилізувати банки можна над водяною парою за допомогою спеціальної насадки на каструлю або духовій шафі. В мікрохвильову піч для стерилізації трилітрова банка просто не поміститься. Кришки також необхідно стерилізувати, потримавши їх близько 5 хвилин в киплячій воді. В підготовлену тару помістіть абрикоси, заповнюючи її майже наполовину. Слідом в банку відправте яблука. Десь третю частину від кількості абрикосів. Всипте до фруктів в банку цукровий пісок.

Доведіть воду до кипіння в каструлі або чайнику і залийте нею фрукти до самої верхівки банки. Банку з майбутнім компотом прикрийте кришкою.

У глибокій каструлі стерилізуйте банки з компотом. Для цього поставте банку в каструлю, налийте воду до того рівня, поки банку не почне звужуватися зверху і варіть на невеликому вогні 15 хвилин (час після закипання води).

Після стерилізації дістаньте банку з каструлі, щільно закрийте і поставте остигати, перевернувши її догори дном і накривши ковдрою або рушниками. Після того як банку з абрикосово-яблучним компотом повністю охолола, поставте її в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компоти