Влітку з собою на дачу можна взяти каструлю і робити заготовки тільки з її допомогою. Наприклад, зварити і закатати запашний вишневий компот. Співвідношення цукрового піску і рідини підібрано так, що напій згодом взимку не доведеться розбавляти, щоб прибрати приторную солодкість


Інгредієнти: на 2 л.

  • Вишня (з кісточками) – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з вишні в мультиварці легко! Промити і перебрати вишні. Банки і кришки простерилізувати в мультиварці.

Влити в чашу мультиварки воду для компоту, встановити програму «Варка на пару» і виставити час 10 хв. За цей час вода скипить.

Вишню розкласти по банках, щоб вона займала дві третини або половину банки.

Воду з чаші мультиварки розлити по банках, наливаючи до самого верху. Закрити кришками на 5-10 хв. Далі знову злити воду в миску, додати туди ж цукровий пісок і встановити режим варіння на пару на 10 хв

Коли сироп почне кипіти, його потрібно відразу ж розлити по банках.

Банки закрутити гвинтовими кришками або закатати. Перевернути заготовки догори дном і накрити теплою хусткою. Дати повністю охолонути і забрати на зберігання.

Приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компоти