Мало хто знає, що таке овочеве рослина як ревінь можна використовувати для приготування компоту у поєднанні з різними фруктами і ягодами. Все це завдяки незвичайному смаку рослини, в якому присутня характерна кислинка. Компот з яблук і ревеню – приклад того, як вдало можуть поєднуватися вищезазначене рослина навіть з не дуже солодкими фруктами.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ревінь – 0,4 кг
- Яблука – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка
- М’ята свіжа – 1 гілка
- Цукор-пісок – за смаком
- Вода питна – 0.5 – 0.7 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з яблук і ревеню? Підготуйте необхідні продукти.
Ревінь необхідно ретельно вимити, очистити від шкірки. Нарізаємо рослина шматочками по три-чотири сантиметри.
Моє яблуко. Видаляємо серцевину і нарізаємо його скибочками середньої товщини.
Тим часом ставимо каструлю на вогонь, попередньо заливши в неї три літри води. Відразу після закипання киньте у воду паличку кориці.
Через п’ять хвилин опускають у воду подрібнений ревінь і яблуко, а також гілочку м’яти і цукор за смаком.
Коли вода в черговий раз закипить, вийміть з неї паличку кориці, накрийте каструлю кришкою і вимкніть вогонь. Перед подачею дайте настоятися компоту мінімум шість годин у прохолодному місці, видаливши з нього гілочку м’яти.
Приємного апетиту!
Компот з ревеню Компоти