Мало хто знає, що таке овочеве рослина як ревінь можна використовувати для приготування компоту у поєднанні з різними фруктами і ягодами. Все це завдяки незвичайному смаку рослини, в якому присутня характерна кислинка. Компот з яблук і ревеню – приклад того, як вдало можуть поєднуватися вищезазначене рослина навіть з не дуже солодкими фруктами.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ревінь – 0,4 кг
  • Яблука – 1 шт.
  • Кориця – 1 паличка
  • М’ята свіжа – 1 гілка
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Вода питна – 0.5 – 0.7 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з яблук і ревеню? Підготуйте необхідні продукти.

Ревінь необхідно ретельно вимити, очистити від шкірки. Нарізаємо рослина шматочками по три-чотири сантиметри.

Моє яблуко. Видаляємо серцевину і нарізаємо його скибочками середньої товщини.

Тим часом ставимо каструлю на вогонь, попередньо заливши в неї три літри води. Відразу після закипання киньте у воду паличку кориці.

Через п’ять хвилин опускають у воду подрібнений ревінь і яблуко, а також гілочку м’яти і цукор за смаком.

Коли вода в черговий раз закипить, вийміть з неї паличку кориці, накрийте каструлю кришкою і вимкніть вогонь. Перед подачею дайте настоятися компоту мінімум шість годин у прохолодному місці, видаливши з нього гілочку м’яти.

Приємного апетиту!

Компот з ревеню Компоти