Яскравий і насичений компот із жовтої сливи – ще один варіант заготовки слив на зиму. Медові сливи, просочені променями літнього сонця, зроблять заготівлю ароматною, додадуть їй гарний сонячний колір і піднімуть ваш настрій похмурим осіннім днем, нагадуючи про тепле літо. В заготовку рекомендується додавати щільні сливи, які ви можете використовувати після відкупорювання баночки для приготування випічки і десертів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • жовта Слива – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з жовтої сливи на 3-х літрову банку на зиму. Для приготування компоту ми відбираємо щільні плоди, так як в процесі приготування ми будемо розділяти їх на половинки, і вони повинні зберегти форму при обробці їх окропом. Сливи промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Банку для компоту ми промиваємо питною содою і добре споліскують водою. Потім ставимо в холодне духова шафа шийкою вниз і стерилізуємо при 110-120 градусах 5-7 хвилин. Простерилизованную банку за допомогою прихвата виймаємо з духовки і даємо охолонути 5-10 хвилин.

Гострим ножем розрізаємо сливи навпіл і видаляємо кісточки. Викладаємо половинки слив в банку і засипаємо цукром. В цей час ставимо на вогонь каструлю з водою і доводимо до кипіння.

Наливаємо окріп в банку, прикриваємо її прокип’яченої кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб сливи трохи пропарились, цукор розчинився, і вода наситилася смаком і ароматом злив.

Після закінчення часу кришку з банки знімаємо, надягаємо на горлечко банки насадку з отворами і обережно зливаємо всю воду з банки в каструлю, залишаючи сливи в банку.

Компот доводимо до кипіння і знову наливаємо у банку. Щільно закорковуємо банку кришкою, перевертаємо догори дном, перевіряємо герметичність і вкриваємо махровим рушником. Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після того, як компот повністю охолоне – прибираємо його на зберігання в темне прохолодне місце.

Компот з жовтих слив Компот із слив Компот із слив без кісточок Компот із слив на 3 літрову банку Компот із слив на зиму