Виноград зі сливами складаються в трилітрову банку. Фрукти засипають цукром, лимонною кислотою і все заливається окропом. Компот закочується кришками і залишають до повного остигання. Виходить дуже смачний і насичений напій.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград – 500 гр.
  • Слива синя – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 2 щіпки
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з винограду і слив без стерилізації на 3 літрову банку на зиму просто! Сливи разом з виноградом промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки стече вся зайва рідина.

Виноград знімаємо з гілки, а сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Скляні трилітрові банки добре вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо будь-яким зручним способом. Закладаємо в них виноград зі сливами і засипаємо все цукровим піском з лимонною кислотою.

Кип’ятимо воду і заливаємо окропом вміст банок. Далі закатуємо компот стерильними кришками.

Перевертаємо банки з напоєм догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на ніч. Через це час компот добре настоїться, і його можна буде прибирати на зберігання в темне, прохолодне місце. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося прекрасним смаком.

Смачного!

Компот із зеленого винограду Компот із слив без стерилізації Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на зиму Компоти